, Torrt vitt
  • Alexandre BonnetNr 7555

  • Grande Réserve Brut
  • Frankrike
    ,
  • 300:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nougat och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2004-06-07
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Något utvecklad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nougat och apelsin.

  • Råvaror

    86% och 14% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    Alexandre Bonnet

  • Om producenten

    Alexandre Bonnet har sitt säte i Les Riceys i Aube. Cirka 95 procent av byns odlingar består av pinot noir. Företagets produktion är 650 000 flaskor per år.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna av sorten pinot noir kommer från Côtes des Bar och chardonnay ifrån Les Riceys. Vinstockarna har en genomsnittlig av 25 år.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    400

  • Säljstart

    2004-06-07
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Något utvecklad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nougat och apelsin.

  • Råvaror

    86% och 14% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    Alexandre Bonnet

  • Om producenten

    Alexandre Bonnet har sitt säte i Les Riceys i Aube. Cirka 95 procent av byns odlingar består av pinot noir. Företagets produktion är 650 000 flaskor per år.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna av sorten pinot noir kommer från Côtes des Bar och chardonnay ifrån Les Riceys. Vinstockarna har en genomsnittlig av 25 år.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    400