Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • André ClouetNr 7546

  • Silver Brut Nature
  • Frankrike
    ,
  • 349:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, mineral, hasselnötter, ljust bröd, vit choklad och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2012-09-17
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, mineral och apelsin.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    André Clouet

  • Om producenten

    André Clouet grundades 1751 och drivs idag av Jean-Francois Clouet som även är företagets vinmakare. Totalt förfogar man över nio hektar vingårdar i Bouzy och Ambonnay. Clouets vineri ligger i den förstnämnda av dessa byar, som sammanlagt omfattar 217 hektar vinodlingar. Odlingarna är uppdelade i tre band där det nordligaste och högst belägna har bäst anseende och är klassificerat som grand cru.

  • Leverantör

    WineWorld AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i vingårdar i Bouzy och Ambonnay, båda klassade som grand cru.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt traditionellt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. För en brut nature tillsätter man inget socker innan förslutning.

  • Lagring

    Delar av basvinet har lagrats en kort tid i ekfat som har använts till sauternesvin. Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    465,33

  • Säljstart

    2012-09-17
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, mineral och apelsin.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    André Clouet

  • Om producenten

    André Clouet grundades 1751 och drivs idag av Jean-Francois Clouet som även är företagets vinmakare. Totalt förfogar man över nio hektar vingårdar i Bouzy och Ambonnay. Clouets vineri ligger i den förstnämnda av dessa byar, som sammanlagt omfattar 217 hektar vinodlingar. Odlingarna är uppdelade i tre band där det nordligaste och högst belägna har bäst anseende och är klassificerat som grand cru.

  • Leverantör

    WineWorld AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i vingårdar i Bouzy och Ambonnay, båda klassade som grand cru.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt traditionellt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. För en brut nature tillsätter man inget socker innan förslutning.

  • Lagring

    Delar av basvinet har lagrats en kort tid i ekfat som har använts till sauternesvin. Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    465,33