Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • André ClouetNr 7686

  • Grande Réserve
  • Frankrike
    ,
  • 639:-
  • Magnum , 1500 ml
Frankrike
,

Fruktig, mycket frisk, utvecklad smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, nötter och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller fågel.


Produktinformation

  • Säljstart

    2007-10-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, utvecklad, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat och pomerans.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Övrigt

    Champagne som enbart är gjord av blå druvsorter, i det här fallet pinot noir, kallas ofta för blanc de noirs - vitt av svart.

  • Producent

    André Clouet

  • Om producenten

    André Clouet grundadesdes 1751 och drivs idag av Jean-Francois Clouet som även är företagets vinmakare. Totalt förfogar man över nio hektar vingårdar i Bouzy och Ambonnay. Clouets vineri ligger i den förstnämnda av dessa byar, som sammanlagt omfattar 217 hektar vinodlingar. Odlingarna är uppdelade i tre band där det nordligaste och högst belägna har bäst anseende och är klassificerat som grand cru.

  • Leverantör

    WineWorld AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i vingårdar i Bouzy och Ambonnay, båda klassade som grand cru.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Det här vinet har lagrats tre år i källare innan dégorgering.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats tre år på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    426

  • Säljstart

    2007-10-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, utvecklad, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat och pomerans.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Övrigt

    Champagne som enbart är gjord av blå druvsorter, i det här fallet pinot noir, kallas ofta för blanc de noirs - vitt av svart.

  • Producent

    André Clouet

  • Om producenten

    André Clouet grundadesdes 1751 och drivs idag av Jean-Francois Clouet som även är företagets vinmakare. Totalt förfogar man över nio hektar vingårdar i Bouzy och Ambonnay. Clouets vineri ligger i den förstnämnda av dessa byar, som sammanlagt omfattar 217 hektar vinodlingar. Odlingarna är uppdelade i tre band där det nordligaste och högst belägna har bäst anseende och är klassificerat som grand cru.

  • Leverantör

    WineWorld AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i vingårdar i Bouzy och Ambonnay, båda klassade som grand cru.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Det här vinet har lagrats tre år i källare innan dégorgering.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats tre år på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    426