, Torrt vitt
  • André LegrandNr 77841

  • Brut
  • Frankrike
    ,
  • 189:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, valnötter, päron och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2017-03-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Brödig, utvecklad doft med inslag av röda äpplen, apelsin och nougat.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Producent

    Winepartners Nordic AB

  • Leverantör

    Winepartners Nordic AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    252

  • Säljstart

    2017-03-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Brödig, utvecklad doft med inslag av röda äpplen, apelsin och nougat.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Producent

    Winepartners Nordic AB

  • Leverantör

    Winepartners Nordic AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    252