Kika in i vår nya onlinebutik! Gå till beta.systembolaget.se

  • Anna-Maria ClementiNr 91247

  • Riserva ,
  • Italien
    , Lombardiet , Franciacorta
  • 895:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Lombardiet , Franciacorta

Komplex, fruktig, mycket frisk, utvecklad smak med inslag av röda äpplen, aprikosmarmelad, mineral, rostat bröd, fransk nougat, gula päron och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Komplex, fruktig, utvecklad doft med inslag av röda äpplen, aprikosmarmelad, mineral, rostat bröd, marsipan och citrus.

  • Råvaror

    55% , 25% pinot bianco och 20% pinot nero.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    En Franciacorta Riserva tillverkas enbart vid riktigt bra år. För att få skriva ut Riserva på etiketten måste vinet lagrats åtminstone fem år tillsammans med sin jästfällning innan degorgering.

  • Producent

    Ca' del Bosco

  • Om producenten

    Ca' del Bosco grundades av Maurizio Zanella, och de första druvorna planterades i Erbusco i slutet av 1960-talet.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Franciacorta ligger i Lombardiet, öster om Milano. Druvorna till detta vin kommer från cirka 30 år gamla vingårdar i Erbusco, Adro, Corte Franca, Iseo and Passirano.

  • Skörd

    Druvorna skördades i september. Skördeuttaget var 7 600 kilo per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Basvinet lagrades på ekfat i ett halvår innan det tappades över på butelj för den andra, kolsyregivande jäsningen. Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt ofta en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Här har inget socker tillsatts efter degorgering, det vill säga detta vin är en så kallad zero dosage.

  • Lagring

    Detta vin har lagrats cirka nio år tillsammans med sin jästfällning innan degorgering.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    1193,33

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Komplex, fruktig, utvecklad doft med inslag av röda äpplen, aprikosmarmelad, mineral, rostat bröd, marsipan och citrus.

  • Råvaror

    55% , 25% pinot bianco och 20% pinot nero.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    En Franciacorta Riserva tillverkas enbart vid riktigt bra år. För att få skriva ut Riserva på etiketten måste vinet lagrats åtminstone fem år tillsammans med sin jästfällning innan degorgering.

  • Producent

    Ca' del Bosco

  • Om producenten

    Ca' del Bosco grundades av Maurizio Zanella, och de första druvorna planterades i Erbusco i slutet av 1960-talet.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Franciacorta ligger i Lombardiet, öster om Milano. Druvorna till detta vin kommer från cirka 30 år gamla vingårdar i Erbusco, Adro, Corte Franca, Iseo and Passirano.

  • Skörd

    Druvorna skördades i september. Skördeuttaget var 7 600 kilo per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Basvinet lagrades på ekfat i ett halvår innan det tappades över på butelj för den andra, kolsyregivande jäsningen. Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt ofta en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Här har inget socker tillsatts efter degorgering, det vill säga detta vin är en så kallad zero dosage.

  • Lagring

    Detta vin har lagrats cirka nio år tillsammans med sin jästfällning innan degorgering.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    1193,33