Kika in i vår nya onlinebutik! Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • AyalaNr 97010

  • Blanc de Blancs ,
  • Frankrike
    ,
  • 599:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Komplex doft med inslag av gula äpplen, vit choklad, nötter, citron, rostat bröd och mineral. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av skaldjur, fisk eller ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Komplex doft med inslag av gula äpplen, vit choklad, macadamianötter, citron, rostat bröd och mineral.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Ayala

  • Om producenten

    Champagnehuset grundade 1860 av den colombianske diplomatsonen Edmondo de Ayala, som blev tilldelad Château de Aÿ när han blev ingift i adelsfamiljen Mareuil. Familjen Ayala sålde verksamheten 1930. 75 år senare köptes egendomen av de nuvarande ägarna, grannhuset Bollinger.

  • Leverantör

    Arvid Nordquist Vin och Sprithandel

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Côte des Blancs.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    798,67

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Komplex doft med inslag av gula äpplen, vit choklad, macadamianötter, citron, rostat bröd och mineral.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Ayala

  • Om producenten

    Champagnehuset grundade 1860 av den colombianske diplomatsonen Edmondo de Ayala, som blev tilldelad Château de Aÿ när han blev ingift i adelsfamiljen Mareuil. Familjen Ayala sålde verksamheten 1930. 75 år senare köptes egendomen av de nuvarande ägarna, grannhuset Bollinger.

  • Leverantör

    Arvid Nordquist Vin och Sprithandel

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Côte des Blancs.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    798,67