Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Information till besökare

Hur arbetar vi med anledning av covid-19? Om lanseringar, beställningar och hur du undviker trängsel.

, Torrt vitt
  • Barton & GuestierNr 7537

  • Crémant de Bourgogne
  • Frankrike
    , , Crémant de Bourgogne
  • 99:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Crémant de Bourgogne

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, nougat, kex, mineral och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-09-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg med beige nyans.

  • Doft

    Brödig doft med inslag av gula äpplen, nougat och citrus.

  • Råvaror

    75% och 25% .

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Crémant är mousserande viner från olika franska distrikt som tillverkats enligt traditionell metod. Några exempel är Crémant de Bourgogne, Crémant de Loire och Crémant d'Alsace.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Barton & Guestier

  • Om producenten

    Barton & Guestier producerar vin i flera regioner i Frankrike bland annat i Rhône, Provence och Bourgogne. I Bourgogne producerar man både rött, vitt och mousserande vin. Företagets historia började 1725 när de första faten vin med Thomas Barton´s sigill lämnade hamnen i Bordeaux. Under 1700-talets senare hälft anslöt sig Daniel Guestier till firman och verksamheten fick sitt nuvarande namn.

  • Leverantör

    Winepartners Nordic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant de bourgogne legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats ett år på sin jästfällning.

  • Kr/l - jämförpris

    132

  • Säljstart

    2019-09-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg med beige nyans.

  • Doft

    Brödig doft med inslag av gula äpplen, nougat och citrus.

  • Råvaror

    75% och 25% .

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Crémant är mousserande viner från olika franska distrikt som tillverkats enligt traditionell metod. Några exempel är Crémant de Bourgogne, Crémant de Loire och Crémant d'Alsace.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Barton & Guestier

  • Om producenten

    Barton & Guestier producerar vin i flera regioner i Frankrike bland annat i Rhône, Provence och Bourgogne. I Bourgogne producerar man både rött, vitt och mousserande vin. Företagets historia började 1725 när de första faten vin med Thomas Barton´s sigill lämnade hamnen i Bordeaux. Under 1700-talets senare hälft anslöt sig Daniel Guestier till firman och verksamheten fick sitt nuvarande namn.

  • Leverantör

    Winepartners Nordic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant de bourgogne legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats ett år på sin jästfällning.

  • Kr/l - jämförpris

    132