, Torrt vitt
  • Billecart-SalmonNr 97010

  • Brut Sous Bois
  • Frankrike
    ,
  • 549:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, honung, mineral, nötter och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-02-15
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, honung, mineral, nötter och apelsin.

  • Råvaror

    Pinot meunier, och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Billecart-Salmon

  • Om producenten

    Billecart-Salmon grundades 1818 och har sitt säte i byn Mareuil-sur-Äy i Vallée de la Marne.

  • Leverantör

    Lively Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin är hämtade från olika delar av Champagne. Druvsorten chardonnay kommer från premier- och grand cru-lägen i Côte des Blancs. Pinot noir kommer från premier- och grand cru-lägen i Montagne de Reims, Aÿ and Mareuil-sur-Aÿ. Pinot meunier kommer från Vallée de la Marne.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 7 gram.

  • Lagring

    Basvinet jäste och lagrades på ekfat innan den kolsyregivande jäsningen på flaska ägde rum. Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats minst sex år innan degorgering.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    732

  • Säljstart

    2019-02-15
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, honung, mineral, nötter och apelsin.

  • Råvaror

    Pinot meunier, och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Billecart-Salmon

  • Om producenten

    Billecart-Salmon grundades 1818 och har sitt säte i byn Mareuil-sur-Äy i Vallée de la Marne.

  • Leverantör

    Lively Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin är hämtade från olika delar av Champagne. Druvsorten chardonnay kommer från premier- och grand cru-lägen i Côte des Blancs. Pinot noir kommer från premier- och grand cru-lägen i Montagne de Reims, Aÿ and Mareuil-sur-Aÿ. Pinot meunier kommer från Vallée de la Marne.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 7 gram.

  • Lagring

    Basvinet jäste och lagrades på ekfat innan den kolsyregivande jäsningen på flaska ägde rum. Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats minst sex år innan degorgering.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    732