Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Rosé
  • CapsigranyNr 92345

  • Alta Alella ,
  • Spanien
    , Cava
  • 279:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Ekologiskt

Nyanserad, fruktig smak med inslag av blodapelsin, gula äpplen, hallon, persika, kex, örter och ingefära. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-06-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av blodapelsin, gula äpplen, persika, kex, örter och syltad ingefära.

  • Råvaror

    Xarello rosado.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Alta Alella

  • Om producenten

    Alta Alella startade i början av 1990-talet av vinentreprenören och oenologen Josep Maria Pujol-Busquets och hans hustru Cristina Guillén. De köpte då Can Genis Estate, en gård i art-decostil som ligger i de odlade delarna av Serralada de Marina Natural Park, mellan städerna Alella och Tiana. Då egendomen omgärdas av en naturpark, ställdes hela produktionen om till ekologisk, för att främja naturlivet.

  • Leverantör

    The Wine and Spirits Collective Sweden AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar planterade 1957.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt ofta en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Till detta vin har ingen dosage tillsatts.

  • Lagring

    Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    372

  • Säljstart

    2019-06-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av blodapelsin, gula äpplen, persika, kex, örter och syltad ingefära.

  • Råvaror

    Xarello rosado.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Alta Alella

  • Om producenten

    Alta Alella startade i början av 1990-talet av vinentreprenören och oenologen Josep Maria Pujol-Busquets och hans hustru Cristina Guillén. De köpte då Can Genis Estate, en gård i art-decostil som ligger i de odlade delarna av Serralada de Marina Natural Park, mellan städerna Alella och Tiana. Då egendomen omgärdas av en naturpark, ställdes hela produktionen om till ekologisk, för att främja naturlivet.

  • Leverantör

    The Wine and Spirits Collective Sweden AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar planterade 1957.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt ofta en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Till detta vin har ingen dosage tillsatts.

  • Lagring

    Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    372