, Vitt Torrt
  • Casas PatronalesNr 7924

  • Sparkling
  • Chile
    , Maule
  • 119:-
  • Flaska , 750 ml
Chile
, Maule

Ungdomlig, mycket frisk, fruktig smak med inslag av gröna äpplen, päron, honungsmelon, kex och lime. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Produktinformation

  • Etiskt märkt, Etisk

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Ungdomlig, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, päron, honungsmelon och lime.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Casas Patronales

  • Om producenten

    Casas Patronales grundades 1990. Vinmakare är Alejandro Sanchez. Casas Patronales omfattar 600 hektar vinodlingar fördelat på fyra gårdar.

  • Leverantör

    Independent Wine Company AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Kr/l - jämförpris

    158,67

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Ungdomlig, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, päron, honungsmelon och lime.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Casas Patronales

  • Om producenten

    Casas Patronales grundades 1990. Vinmakare är Alejandro Sanchez. Casas Patronales omfattar 600 hektar vinodlingar fördelat på fyra gårdar.

  • Leverantör

    Independent Wine Company AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Kr/l - jämförpris

    158,67