Information till besökare

Söndagen den 21 oktober uppdaterar vi systembolaget.se. Det innebär att vissa tjänster stundtals inte kommer vara tillgängliga. Det gäller till exempel möjligheten att beställa dryck eller registrera förfrågan om privatimport.

, Vitt Torrt
  • Cava AurèliaNr 7923

  • Brut Nature Gran Reserva ,
  • Spanien
    , Cava
  • 139:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Ekologiskt

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nötter, gummi och apelsin. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2017-12-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, gula päron, nougat, gummi och citrus.

  • Råvaror

    40% xarel-lo, 40% macabeu, 10% parellada och 10% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Castell d'Age

  • Om producenten

    Castell d'Age drivs sedan tre generationer av familjens kvinnor. Cava Aurèlia är uppkallad efter farmodern Aurèlia Igueras som började bruka jorden för över 80 år sedan och grundade Castell d'Age. Hennes svärdotter, Anne Marie Comtesse introducerade biodynamisk odling i börjen av 1980-talet och idag är hennes dotter Olivia marknadschef i företaget. Vinmakare är olga Betrian.

  • Leverantör

    Vini Buoni AB

  • Odlingsområde

    'Cava' är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Detta vin har sitt ursprung i Penedès som ligger sydväst om Barcelona. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger på sydsluttningen av berget Montserrat.

  • Skörd

    Druvorna skördades under de svala timmarna på natten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, det är vanligt att man även tillsätter en liten mängd socker, i det nya vinet, som kallas dosage, innan vinet korkas igen. Cava Aurèlia har dock inget tillsatt socker i dosagen. Vinet vilade på jästfällningen i två och ett halvt år.

  • Kr/l - jämförpris

    185,33

  • Säljstart

    2017-12-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, gula päron, nougat, gummi och citrus.

  • Råvaror

    40% xarel-lo, 40% macabeu, 10% parellada och 10% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Castell d'Age

  • Om producenten

    Castell d'Age drivs sedan tre generationer av familjens kvinnor. Cava Aurèlia är uppkallad efter farmodern Aurèlia Igueras som började bruka jorden för över 80 år sedan och grundade Castell d'Age. Hennes svärdotter, Anne Marie Comtesse introducerade biodynamisk odling i börjen av 1980-talet och idag är hennes dotter Olivia marknadschef i företaget. Vinmakare är olga Betrian.

  • Leverantör

    Vini Buoni AB

  • Odlingsområde

    'Cava' är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Detta vin har sitt ursprung i Penedès som ligger sydväst om Barcelona. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger på sydsluttningen av berget Montserrat.

  • Skörd

    Druvorna skördades under de svala timmarna på natten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, det är vanligt att man även tillsätter en liten mängd socker, i det nya vinet, som kallas dosage, innan vinet korkas igen. Cava Aurèlia har dock inget tillsatt socker i dosagen. Vinet vilade på jästfällningen i två och ett halvt år.

  • Kr/l - jämförpris

    185,33