Information till besökare

Nu på söndag den 17 februari uppdaterar vi systembolaget.se. Just då kan du inte göra några beställningar.

, Vitt Torrt
  • Cava Blanc de NoirsNr 7610

  • 1+1=3 U Mes U Fan Tres
  • Spanien
    , Cava
  • 119:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Ekologiskt

Torr, fruktig, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, kex, nougat, apelsin och örter. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2014-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, kex, nougat, apelsin och örter.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Mousserande vin som enbart är gjort av blå druvsorter - i det här fallet pinot noir - kallas ofta för blanc de noirs. Druvornas färg sitter i skalet och genom att minimera skalkontakten kan man göra vita viner av blå druvor.

  • Producent

    1+1=3 U Mes U Fan Tres S.L.

  • Om producenten

    1+1=3 grundades 1985 i Font-Rubí, Alt Penedès i Barcelona. Företaget gör både vitt, rött, rosé samt cava. En stor del av produktionen är ekologiskt certifierad. Vinmakare är Josep Piñol.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Lagring

    Vinet har legat tre år med jästfällningen i flaska före degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    158,67

  • Säljstart

    2014-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, kex, nougat, apelsin och örter.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Mousserande vin som enbart är gjort av blå druvsorter - i det här fallet pinot noir - kallas ofta för blanc de noirs. Druvornas färg sitter i skalet och genom att minimera skalkontakten kan man göra vita viner av blå druvor.

  • Producent

    1+1=3 U Mes U Fan Tres S.L.

  • Om producenten

    1+1=3 grundades 1985 i Font-Rubí, Alt Penedès i Barcelona. Företaget gör både vitt, rött, rosé samt cava. En stor del av produktionen är ekologiskt certifierad. Vinmakare är Josep Piñol.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Lagring

    Vinet har legat tre år med jästfällningen i flaska före degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    158,67