, Rosé
  • Cava Pinot Noir RoséNr 2216

  • 1+1=3 U Mes U Fan Tres
  • Spanien
    , Cava
  • 69:-
  • Flaska , 375 ml
Spanien
, Cava

Ekologiskt
Nyhet

Nyanserad, bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, kex, hallon, nougat och blodapelsin. Serveras vid 6-8°C som aperitif eller sällskapsdryck eller till sallader.


Produktinformation


  • Säljstart

    2019-03-01
  • Alkoholhalt

    11,5 %

  • Färg

    Rosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, bärig doft med inslag av smultron, kex, mineral, hallon, örter och blodapelsin.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    1+1=3 U Mes U Fan Tres S.L.

  • Om producenten

    1+1=3 grundades 1985 i Font-Rubí, Alt Penedès i Barcelona. Företaget gör både vitt, rött, rosé samt cava. En stor del av produktionen är ekologiskt certifierad. Vinmakare är Josep Piñol.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    184

  • Säljstart

    2019-03-01
  • Alkoholhalt

    11,5 %

  • Färg

    Rosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, bärig doft med inslag av smultron, kex, mineral, hallon, örter och blodapelsin.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    1+1=3 U Mes U Fan Tres S.L.

  • Om producenten

    1+1=3 grundades 1985 i Font-Rubí, Alt Penedès i Barcelona. Företaget gör både vitt, rött, rosé samt cava. En stor del av produktionen är ekologiskt certifierad. Vinmakare är Josep Piñol.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    184


Förpackningar