• Celebrandum Reserva SecoNr 7574

  • Castelldor SL
  • Spanien
    , Cava
  • 97:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Fruktig, mycket frisk smak med sötma, inslag av gröna äpplen, kex, persika, päron och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-01
  • Alkoholhalt

    11,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gröna äpplen, kex, mineral, krusbär och citrus.

  • Råvaror

    Xarel-lo, macabeo och parellada.

  • Sockerhalt

    18 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava. Producenten uppger att produkten är veganvänlig.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Castelldor SL

  • Om producenten

    Castell d'Or är ett kooperativ som består av ett flertal producenter i Katalonien. Vinmakare är Joan Rabada.

  • Leverantör

    The WineAgency Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava.

  • Jordmån

    Kalkhaltig sand.

  • Skörd

    Större delen av druvorna plockades för hand från slutet av augusti till slutet av oktober. Skördeuttaget var 12 000 kilo per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin var 20 gram socker per liter. Ett mousserande vin med 17-35 gram socker per liter får betecknas som dry, sec eller seco.

  • Lagring

    Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. En cava som legat mer än 15 månader på sin jästfällning får skriva ut reserva på etiketten.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    129,33

  • Säljstart

    2020-06-01
  • Alkoholhalt

    11,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gröna äpplen, kex, mineral, krusbär och citrus.

  • Råvaror

    Xarel-lo, macabeo och parellada.

  • Sockerhalt

    18 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava. Producenten uppger att produkten är veganvänlig.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Castelldor SL

  • Om producenten

    Castell d'Or är ett kooperativ som består av ett flertal producenter i Katalonien. Vinmakare är Joan Rabada.

  • Leverantör

    The WineAgency Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava.

  • Jordmån

    Kalkhaltig sand.

  • Skörd

    Större delen av druvorna plockades för hand från slutet av augusti till slutet av oktober. Skördeuttaget var 12 000 kilo per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin var 20 gram socker per liter. Ett mousserande vin med 17-35 gram socker per liter får betecknas som dry, sec eller seco.

  • Lagring

    Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. En cava som legat mer än 15 månader på sin jästfällning får skriva ut reserva på etiketten.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    129,33