Kika in i vår nya onlinebutik! Gå till beta.systembolaget.se

, Halvtorrt vitt
  • Champagne TaittingerNr 7941

  • Demi-Sec
  • Frankrike
    ,
  • 399:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyhet

Nyanserad, fruktig smak med sötma, inslag av gula äpplen, rostat bröd, persika, honungsmelon, citrus och fransk nougat. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller som sällskapsdryck.


Produktinformation


  • Säljstart

    2019-12-02
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, persika och mandelmassa.

  • Råvaror

    , pinot meunier och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    34 g/l

  • Övrigt

    Demi-sec är en halvtorr stil av Champagne med en restsockerhalt av 33-50 gram per liter.

  • Producent

    Taittinger

  • Om producenten

    Taittinger grundades 1934 av Pierre Taittinger och företaget har sitt säte i Reims. Egendomen omfattar 288 hektar vingårdar och är familjeägt sedan 1734. Många vingårdar är klassade som Grand Cru och 1:er Cru. På en av egendomarna, slottet La Marquetterie, gjorde benediktinermunken Frère Oudart, under slutet av 1600-talet, en del av de upptäckter som ledde fram till de tillverkningsmetoder som används för att göra champagne.

  • Leverantör

    We & Wine AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar.

  • Jordmån

    Kalksten, sandsten och märgel.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats fyra år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    532

  • Säljstart

    2019-12-02
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, persika och mandelmassa.

  • Råvaror

    , pinot meunier och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    34 g/l

  • Övrigt

    Demi-sec är en halvtorr stil av Champagne med en restsockerhalt av 33-50 gram per liter.

  • Producent

    Taittinger

  • Om producenten

    Taittinger grundades 1934 av Pierre Taittinger och företaget har sitt säte i Reims. Egendomen omfattar 288 hektar vingårdar och är familjeägt sedan 1734. Många vingårdar är klassade som Grand Cru och 1:er Cru. På en av egendomarna, slottet La Marquetterie, gjorde benediktinermunken Frère Oudart, under slutet av 1600-talet, en del av de upptäckter som ledde fram till de tillverkningsmetoder som används för att göra champagne.

  • Leverantör

    We & Wine AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar.

  • Jordmån

    Kalksten, sandsten och märgel.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats fyra år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    532