Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Charles HeidsieckNr 77522

  • Brut Réserve
  • Frankrike
    ,
  • 459:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, mycket frisk, något utvecklad smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nougat och mandarin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller ljust kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2011-11-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nougat och mandarin.

  • Råvaror

    , pinot meunier och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

  • Producent

    Charles Heidsieck

  • Om producenten

    Charles Heidsieck grundade sitt champagnehus i mitten av 1800-talet. Idag drivs firman av familjen Descours.

  • Leverantör

    Provinum Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 12 månader på sin jästfällning innan degorgering. Följt av minst tre månader på flaska.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    612

  • Säljstart

    2011-11-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nougat och mandarin.

  • Råvaror

    , pinot meunier och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

  • Producent

    Charles Heidsieck

  • Om producenten

    Charles Heidsieck grundade sitt champagnehus i mitten av 1800-talet. Idag drivs firman av familjen Descours.

  • Leverantör

    Provinum Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 12 månader på sin jästfällning innan degorgering. Följt av minst tre månader på flaska.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    612