Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Torrt vitt
  • Clos HenriNr 93031

  • Chapel Block Blanc de Noirs ,
  • Nya Zeeland
    , Marlborough
  • 278:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Marlborough

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, ljust bröd, örter, lime, nougat och mimosablommor. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-02-14
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nougat, apelsin, nätmelon och mimosablommor.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Mousserande vin som enbart är gjort av blå druvsorter - i det här fallet pinot noir - kallas ofta för blanc de noirs. Druvornas färg sitter i skalet och genom att minimera skalkontakten kan man göra vita viner av blå druvor.

  • Allergener

    Innehåller: SULFTITER

  • Producent

    Clos Henri

  • Om producenten

    Clos Henri ägs av familjen Bourgeois, som har en lång historia av vinproduktion i Loire i Frankrike. I deras vingård i Marlborough finns förutom pinot noir den gröna druvsorten sauvignon blanc planterad.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Marlborough, som ligger på Sydöns nordöstra del. Druvorna till detta vin kommer från en vingård som ligger på 85 meters höjd över havet. Vinrankorna är 12 år gamla. Den klon av pinot noir som används är abel.

  • Jordmån

    Lera.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin är 6 gram per liter.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    370,67

  • Säljstart

    2020-02-14
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nougat, apelsin, nätmelon och mimosablommor.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Mousserande vin som enbart är gjort av blå druvsorter - i det här fallet pinot noir - kallas ofta för blanc de noirs. Druvornas färg sitter i skalet och genom att minimera skalkontakten kan man göra vita viner av blå druvor.

  • Allergener

    Innehåller: SULFTITER

  • Producent

    Clos Henri

  • Om producenten

    Clos Henri ägs av familjen Bourgeois, som har en lång historia av vinproduktion i Loire i Frankrike. I deras vingård i Marlborough finns förutom pinot noir den gröna druvsorten sauvignon blanc planterad.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Marlborough, som ligger på Sydöns nordöstra del. Druvorna till detta vin kommer från en vingård som ligger på 85 meters höjd över havet. Vinrankorna är 12 år gamla. Den klon av pinot noir som används är abel.

  • Jordmån

    Lera.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin är 6 gram per liter.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    370,67