, Vitt Torrt
  • CostadilàNr 97048

  • 330 SLM ,
  • Italien
    , Venetien
  • 179:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien

Nyanserad smak med inslag av vinteräpplen, rökig mineral, krusbär, örter, ljust bröd, grapefrukt och jäst. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller till rätter av fågel.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-09-07
  • Alkoholhalt

    10,5 %

  • Färg

    Oklar, gulorange färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av vinteräpplen, rökig mineral, rönnbär, halm, ljust bröd och grapefrukt.

  • Råvaror

    Glera.

  • Producent

    Costadilà/Ederlezi

  • Om producenten

    Costadilà drivs av Ernesto Cattel.

  • Leverantör

    En halvpall AB

  • Odlingsområde

    Venetien ligger i nordöstra Italien. Druvorna till detta vin kommer från Colli Trevigiani där vingårdarna är belägna 250-350 meter över havet.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin har framställts med méthode Ancestrale, vilket bland annat innebär att musten jäser en första gång vid låg temperatur på ståltankar. Jäsningen avbryts genom nedkylning, när musten har uppnått en alkoholhalt av cirka 5 procent. En liten del must av delvis torkade druvor tillsätts i vinet innan det buteljeras. Musten hjälper till att starta den andra kolsyregivande jäsningen. Till skillnad från traditionell metod, som bland annat används när man framställer champagne, så avlägsnas inte jästfällningen innan försäljning, utan lämnas kvar i buteljen.

  • Förslutning

    Kapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    238,67

  • Säljstart

    2018-09-07
  • Alkoholhalt

    10,5 %

  • Färg

    Oklar, gulorange färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av vinteräpplen, rökig mineral, rönnbär, halm, ljust bröd och grapefrukt.

  • Råvaror

    Glera.

  • Producent

    Costadilà/Ederlezi

  • Om producenten

    Costadilà drivs av Ernesto Cattel.

  • Leverantör

    En halvpall AB

  • Odlingsområde

    Venetien ligger i nordöstra Italien. Druvorna till detta vin kommer från Colli Trevigiani där vingårdarna är belägna 250-350 meter över havet.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin har framställts med méthode Ancestrale, vilket bland annat innebär att musten jäser en första gång vid låg temperatur på ståltankar. Jäsningen avbryts genom nedkylning, när musten har uppnått en alkoholhalt av cirka 5 procent. En liten del must av delvis torkade druvor tillsätts i vinet innan det buteljeras. Musten hjälper till att starta den andra kolsyregivande jäsningen. Till skillnad från traditionell metod, som bland annat används när man framställer champagne, så avlägsnas inte jästfällningen innan försäljning, utan lämnas kvar i buteljen.

  • Förslutning

    Kapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    238,67