Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Crémant d'AlsaceNr 7520

  • Chardonnay
  • Frankrike
    , , Crémant d'Alsace
  • 149:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Crémant d'Alsace

Ekologiskt

Fruktig, mycket frisk, nyanserad smak med inslag av päron, gula äpplen, rostat bröd, nektarin och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2016-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig, ungdomlig, nyanserad doft med inslag av päron, gula äpplen, kex, nektarin och grapefrukt.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Producent

    Domaine Fernand Engel

  • Om producenten

    Domaine Fernand Engel är ett familjeföretag. Vinmakare är Xavier Baril, som också är svärson i familjen. Xavier har utbildning inom jordbruk och oenologi och har arbetat hos Domaine Fernand Engel i 22 år.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Alsace ligger i nordöstra Frankrike, vid floden Rhen. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Rorschwihr och Orschwiller.

  • Jordmån

    Vingårdarna i Rorschwihr har en mörk, kalkhaltig jordmån med djupa lager av sten och sandblandad lera. Orschwiller har en mörk, kalkhaltig jordmån med inslag av granitsten och djupa lager av slam och sandblandad lera.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en Crémant d'Alsace legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    198,67

  • Säljstart

    2016-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig, ungdomlig, nyanserad doft med inslag av päron, gula äpplen, kex, nektarin och grapefrukt.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Producent

    Domaine Fernand Engel

  • Om producenten

    Domaine Fernand Engel är ett familjeföretag. Vinmakare är Xavier Baril, som också är svärson i familjen. Xavier har utbildning inom jordbruk och oenologi och har arbetat hos Domaine Fernand Engel i 22 år.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Alsace ligger i nordöstra Frankrike, vid floden Rhen. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Rorschwihr och Orschwiller.

  • Jordmån

    Vingårdarna i Rorschwihr har en mörk, kalkhaltig jordmån med djupa lager av sten och sandblandad lera. Orschwiller har en mörk, kalkhaltig jordmån med inslag av granitsten och djupa lager av slam och sandblandad lera.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en Crémant d'Alsace legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    198,67


Förpackningar