, Vitt Torrt
  • Crémant de BourgogneNr 97043

  • Brut Cuvée S ,
  • Frankrike
    , , Crémant de Bourgogne
  • 169:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Crémant de Bourgogne

Något utvecklad, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, vit persika, citrus och nötter. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-08-03
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Något utvecklad, nyanserad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, aprikos, vit choklad, kryddor, citrus och nötter.

  • Råvaror

    65% och 35% .

  • Producent

    Simonnet-Febvre

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen. Dosagen i detta vin var 6 gram socker per liter.

  • Odlingsområde

    Crémant de Bourgogne är sedan 1975 en appellation för mousserande vin från Bourgogne. Tillåtna druvsorter är aligoté, chardonnay, gamay, pinot noir och sacy.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    225,33

  • Säljstart

    2018-08-03
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Något utvecklad, nyanserad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, aprikos, vit choklad, kryddor, citrus och nötter.

  • Råvaror

    65% och 35% .

  • Producent

    Simonnet-Febvre

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen. Dosagen i detta vin var 6 gram socker per liter.

  • Odlingsområde

    Crémant de Bourgogne är sedan 1975 en appellation för mousserande vin från Bourgogne. Tillåtna druvsorter är aligoté, chardonnay, gamay, pinot noir och sacy.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    225,33