Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Crémant de Bourgogne Brut Cuvée SNr 92133

  • Frankrike
    , , Crémant de Bourgogne
  • 185:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Crémant de Bourgogne

Utvecklad, nyanserad smak med inslag av nougat, röda äpplen, pomerans, mineral, rostat bröd och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk eller ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-06-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Utvecklad, nyanserad doft med inslag av nougat, röda äpplen, pomerans, mineral och ljust bröd.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvans fruktkött och juice är vanligtvis helt färglös. Färgen sitter i skalet. Begränsar man skalkontakten får man ett vin med ljust röd eller rosa färg. Avskiljs skalen helt från musten vid pressning kan man även tillverka vitt vin av blå druvor.

  • Producent

    Simonnet-Febvre

  • Om producenten

    Företaget grundades av Jean Febvre år 1840. Idag styrs Simonnet-Febvre av Jean-Philippe Archambaud. Vingårdarna omfattar 104 hektar. Man producerar olika typer av vin, Chablis, Crémant de Bourgogne och vin från andra ursprung i departementet Yonne, till exempel Saint-Bris.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Bourgogne är beläget i östra Frankrike, och sträcker sig i huvudsak mellan Dijon och Lyon. Apellationen Crémant de Bourgogne skapades 1975 och gäller enbart mousserande viner. Tillåtna druvsorter är aligoté, chardonnay, gamay, pinot noir och sacy. Odlingarna upptar cirka 550 hektar. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna i Yonne.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är sex gram per liter.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats tre år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    246,67

  • Säljstart

    2019-06-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Utvecklad, nyanserad doft med inslag av nougat, röda äpplen, pomerans, mineral och ljust bröd.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvans fruktkött och juice är vanligtvis helt färglös. Färgen sitter i skalet. Begränsar man skalkontakten får man ett vin med ljust röd eller rosa färg. Avskiljs skalen helt från musten vid pressning kan man även tillverka vitt vin av blå druvor.

  • Producent

    Simonnet-Febvre

  • Om producenten

    Företaget grundades av Jean Febvre år 1840. Idag styrs Simonnet-Febvre av Jean-Philippe Archambaud. Vingårdarna omfattar 104 hektar. Man producerar olika typer av vin, Chablis, Crémant de Bourgogne och vin från andra ursprung i departementet Yonne, till exempel Saint-Bris.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Bourgogne är beläget i östra Frankrike, och sträcker sig i huvudsak mellan Dijon och Lyon. Apellationen Crémant de Bourgogne skapades 1975 och gäller enbart mousserande viner. Tillåtna druvsorter är aligoté, chardonnay, gamay, pinot noir och sacy. Odlingarna upptar cirka 550 hektar. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna i Yonne.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är sex gram per liter.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats tre år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    246,67