Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Cremant de Loire BrutNr 7702

  • Hubert Bodet
  • Frankrike
    , , Crémant de Loire
  • 99:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Crémant de Loire

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, ljust bröd, honung, gula päron och citrus. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-03-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gröna äpplen, ljust bröd, honung, gula päron och citrus.

  • Råvaror

    och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    3 g/l

  • Producent

    Les Caves de Grenelle

  • Om producenten

    Familjeföretaget Les Caves de Grenelle grundades i Saumur, Loire, 1859.

  • Leverantör

    Caves du Vineum i Sverige AB

  • Odlingsområde

    Crémant de Loire fick appellationsstatus 1975 och utgörs för närvarande av cirka 500 hektar vingårdsmark i distrikten Anjou, Saumur och Touraine.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en Crémant de Loire legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    132

  • Säljstart

    2019-03-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gröna äpplen, ljust bröd, honung, gula päron och citrus.

  • Råvaror

    och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    3 g/l

  • Producent

    Les Caves de Grenelle

  • Om producenten

    Familjeföretaget Les Caves de Grenelle grundades i Saumur, Loire, 1859.

  • Leverantör

    Caves du Vineum i Sverige AB

  • Odlingsområde

    Crémant de Loire fick appellationsstatus 1975 och utgörs för närvarande av cirka 500 hektar vingårdsmark i distrikten Anjou, Saumur och Touraine.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en Crémant de Loire legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    132