, Torrt vitt
  • Crémant du JuraNr 97551

  • Brut Sauvage
  • Frankrike
    , Jura , Crémant du Jura
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Jura , Crémant du Jura

Nyanserad, utvecklad smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, fransk nougat, päron och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, fransk nougat och apelsin.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Domaine Baud

  • Om producenten

    Domaine Baud har sitt säte i byn Le Vernois och drivs av Bastien och Clementine Baud. De är nionde generationen i familjen att driva egendomen som etablerades 1742 av Jean-Francois Baud. Idag spänner vingårdarna över 22 hektar varav 15 hektar ligger i Côtes du Jura, 3,5 hektar i Château-Chalon och 3 hektar i l'Étoile. Förutom chardonnay och pinot noir odlar man även savagnin, trousseau och poulsard. 30 procent av den totala produktionen utgörs av mousserande vin.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Jura ligger i östra Frankrike, mellan Côte d'Or i Bourgogne och Schweiz. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i byn Voiteur, cirka två kilometer från vineriet i Le Vernois.

  • Jordmån

    Märgel och kalksten.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 6 gram per liter.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats två år tillsammans med sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, fransk nougat och apelsin.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Domaine Baud

  • Om producenten

    Domaine Baud har sitt säte i byn Le Vernois och drivs av Bastien och Clementine Baud. De är nionde generationen i familjen att driva egendomen som etablerades 1742 av Jean-Francois Baud. Idag spänner vingårdarna över 22 hektar varav 15 hektar ligger i Côtes du Jura, 3,5 hektar i Château-Chalon och 3 hektar i l'Étoile. Förutom chardonnay och pinot noir odlar man även savagnin, trousseau och poulsard. 30 procent av den totala produktionen utgörs av mousserande vin.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Jura ligger i östra Frankrike, mellan Côte d'Or i Bourgogne och Schweiz. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i byn Voiteur, cirka två kilometer från vineriet i Le Vernois.

  • Jordmån

    Märgel och kalksten.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 6 gram per liter.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats två år tillsammans med sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    265,33