Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Rosé
  • Crémant Rosé De ChancenyNr 7552

  • Cave Robert et Marcel
  • Frankrike
    , , Crémant de Loire
  • 119:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Crémant de Loire

Nyhet

Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, kex, persika, hallon och blodapelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller sällskapsdryck, eller till sallader.


Produktinformation


  • Säljstart

    2020-06-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, rosa färg.

  • Doft

    Bärig doft med inslag av smultron, kex, persika, örter, hallon och blodapelsin.

  • Råvaror

    90% och 10% grolleau.

  • Sockerhalt

    11 g/l

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Cave Robert et Marcel

  • Leverantör

    The WineAgency Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Crémant de Loire fick appellationsstatus 1975 och utgörs för närvarande av cirka 500 hektar vingårdsmark i distrikten Anjou, Saumur och Touraine. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i södra Saumur.

  • Jordmån

    Lera och kalksten.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Basvinet jäste vid vid något lägre temperatur, 18 grader.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats 12-16 månader på sin jästfällning i producentens källare huggna ur krita och tufa.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    158,67

  • Säljstart

    2020-06-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, rosa färg.

  • Doft

    Bärig doft med inslag av smultron, kex, persika, örter, hallon och blodapelsin.

  • Råvaror

    90% och 10% grolleau.

  • Sockerhalt

    11 g/l

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Cave Robert et Marcel

  • Leverantör

    The WineAgency Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Crémant de Loire fick appellationsstatus 1975 och utgörs för närvarande av cirka 500 hektar vingårdsmark i distrikten Anjou, Saumur och Touraine. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i södra Saumur.

  • Jordmån

    Lera och kalksten.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Basvinet jäste vid vid något lägre temperatur, 18 grader.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats 12-16 månader på sin jästfällning i producentens källare huggna ur krita och tufa.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    158,67