, Torrt vitt
  • Delamotte Blanc de Blancs BrutNr 97407

  • Frankrike
    ,
  • 499:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, rostat bröd, mineral, fransk nougat och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-09-15
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, rostat bröd, mineral, fransk nougat och grapefrukt.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    SalonDelamotte

  • Om producenten

    Delamotte grundades 1760 av Francois Delamotte. Idag ägs firman av Salon som drivs av Didier Depond. Salon producerar enbart sin champagne riktigt bra år. De år de inte gör sin årgångschampagne går druvorna istället till produktionen av Delamotte. Årsproduktionen är cirka 600 000 flaskor.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från Côte de Blancs, framförallt från producentens egna odlingar i byarna Le Mesnil, Avize och Oger.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. Delamotte Blanc de Blancs har lagrats fyra år innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    665,33

  • Säljstart

    2020-09-15
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, rostat bröd, mineral, fransk nougat och grapefrukt.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    SalonDelamotte

  • Om producenten

    Delamotte grundades 1760 av Francois Delamotte. Idag ägs firman av Salon som drivs av Didier Depond. Salon producerar enbart sin champagne riktigt bra år. De år de inte gör sin årgångschampagne går druvorna istället till produktionen av Delamotte. Årsproduktionen är cirka 600 000 flaskor.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från Côte de Blancs, framförallt från producentens egna odlingar i byarna Le Mesnil, Avize och Oger.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. Delamotte Blanc de Blancs har lagrats fyra år innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    665,33