Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Desbordes-AmiaudNr 77403

  • Premier Cru , 1989
  • Frankrike
    ,
  • 645:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Mogen, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, honung, rostat bröd, valnötter, torkade aprikoser och citrusskal. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller till ljust kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2017-03-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Mogen, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, choklad, aprikosmarmelad, valnötter och pomerans.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Champagne som enbart är gjord av blå druvsorter, i det här fallet pinot noir, kallas ofta för blanc de noirs - vitt av svart.

  • Producent

    Elodie D.

  • Om producenten

    Familjen Desbordes har odlat vin i Champagne sedan 1600-talet. Idag leds firman av Elodie Desbordes.

  • Leverantör

    Spruce Up AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats cirka 20 år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    860

  • Säljstart

    2017-03-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Mogen, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, choklad, aprikosmarmelad, valnötter och pomerans.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Champagne som enbart är gjord av blå druvsorter, i det här fallet pinot noir, kallas ofta för blanc de noirs - vitt av svart.

  • Producent

    Elodie D.

  • Om producenten

    Familjen Desbordes har odlat vin i Champagne sedan 1600-talet. Idag leds firman av Elodie Desbordes.

  • Leverantör

    Spruce Up AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats cirka 20 år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    860