Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • DeutzNr 90364

  • Brut Vintage ,
  • Frankrike
    ,
  • 569:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av rostat bröd, gula äpplen, grillad citron, mineral och nougat. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-04-05
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg med beige nyans.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, grillad citron, honung och nougat.

  • Råvaror

    , och pinot meunier.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier.

  • Producent

    Deutz

  • Om producenten

    Deutz grundades 1838 av William Deutz i samarbete med Pierre-Hubert Geldermann, och har sitt säte i Aÿ. Idag drivs företaget av Fabrice Rosset. Under champagnehuset har man cirka tre kilometer källare där man förvarar sina viner under lagringen. Deutz egna vinodlingar täcker cirka hälften av produktionen, resterande druvor köper de in av 22 långtidskontrakterade vinbönder.

  • Leverantör

    Swedish Brand AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    758,67

  • Säljstart

    2019-04-05
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg med beige nyans.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, grillad citron, honung och nougat.

  • Råvaror

    , och pinot meunier.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier.

  • Producent

    Deutz

  • Om producenten

    Deutz grundades 1838 av William Deutz i samarbete med Pierre-Hubert Geldermann, och har sitt säte i Aÿ. Idag drivs företaget av Fabrice Rosset. Under champagnehuset har man cirka tre kilometer källare där man förvarar sina viner under lagringen. Deutz egna vinodlingar täcker cirka hälften av produktionen, resterande druvor köper de in av 22 långtidskontrakterade vinbönder.

  • Leverantör

    Swedish Brand AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    758,67