Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Torrt vitt
  • DeutzNr 97044

  • Blanc de blancs ,
  • Frankrike
    ,
  • 699:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Komplex, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, vit choklad, rostat bröd, mineral, nötter och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Komplex, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, vit choklad, rostat bröd, apelsin, vita blommor, mineral och nötter.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Deutz

  • Om producenten

    Deutz grundades 1838 av William Deutz i samarbete med Pierre-Hubert Geldermann, och har sitt säte i Aÿ. Idag drivs företaget av Fabrice Rosset. Under champagnehuset har man cirka tre kilometer källare där man förvarar sina viner under lagringen. Deutz egna vinodlingar täcker cirka hälften av produktionen, resterande druvor köper de in av 22 långtidskontrakterade vinbönder.

  • Leverantör

    Swedish Brand AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    932

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Komplex, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, vit choklad, rostat bröd, apelsin, vita blommor, mineral och nötter.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Deutz

  • Om producenten

    Deutz grundades 1838 av William Deutz i samarbete med Pierre-Hubert Geldermann, och har sitt säte i Aÿ. Idag drivs företaget av Fabrice Rosset. Under champagnehuset har man cirka tre kilometer källare där man förvarar sina viner under lagringen. Deutz egna vinodlingar täcker cirka hälften av produktionen, resterande druvor köper de in av 22 långtidskontrakterade vinbönder.

  • Leverantör

    Swedish Brand AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    932