Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Hur har Systembolaget öppet vid midsommar? Här hittar du öppettiderna för just din butik.

, Torrt vitt
  • Diebolt-ValloisNr 7723

  • Prestige Brut
  • Frankrike
    ,
  • 389:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, kex, honung och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2012-02-13
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, apelsinblommor, honung och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Diebolt-Vallois

  • Om producenten

    Diebolt-Vallois grundades av Jacques Diebolt och Nadia Vallois. I företaget arbetar också deras barn, Arnaud och Isabelle.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från grand cru-lägen i Cramant, Chouilly och Le Mesnil sur Oger. Vinstockarna har en genomsnittlig ålder på 60 år

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats cirka tre år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    518,67

  • Säljstart

    2012-02-13
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, apelsinblommor, honung och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Diebolt-Vallois

  • Om producenten

    Diebolt-Vallois grundades av Jacques Diebolt och Nadia Vallois. I företaget arbetar också deras barn, Arnaud och Isabelle.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från grand cru-lägen i Cramant, Chouilly och Le Mesnil sur Oger. Vinstockarna har en genomsnittlig ålder på 60 år

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats cirka tre år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    518,67