Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Torrt vitt
  • Diebolt-ValloisNr 90504

  • Fleur de Passion ,
  • Frankrike
    ,
  • 959:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Komplex, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, persika, mineral, nougat och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Tillfälligt slut hos leverantör

  • Säljstart

    2019-09-06
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Komplex, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, vit persika, fransk nougat, mineral och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Diebolt-Vallois

  • Om producenten

    Diebolt-Vallois grundades av Jacques Diebolt och Nadia Vallois. I företaget arbetar också deras barn, Arnaud och Isabelle. Egendomen ligger i Cramant, en by i Côte des Blancs och omfattar totalt 14 hektar.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i grand Cru-byn Cramant.

  • Jordmån

    Krita.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. Diebolt-Vallois jäser sina viner på ekfat, där de också lagras ett halvår. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Detta vin har lagrats i tio år på butelj. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    1278,67

  • Säljstart

    2019-09-06
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Komplex, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, vit persika, fransk nougat, mineral och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Diebolt-Vallois

  • Om producenten

    Diebolt-Vallois grundades av Jacques Diebolt och Nadia Vallois. I företaget arbetar också deras barn, Arnaud och Isabelle. Egendomen ligger i Cramant, en by i Côte des Blancs och omfattar totalt 14 hektar.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i grand Cru-byn Cramant.

  • Jordmån

    Krita.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. Diebolt-Vallois jäser sina viner på ekfat, där de också lagras ett halvår. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Detta vin har lagrats i tio år på butelj. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    1278,67