Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Dignitat CavaNr 78768

  • Brut Nature
  • Spanien
    , Cava
  • 109:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Ekologiskt

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, mineral, gröna äpplen och citrus. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2017-09-04
  • Alkoholhalt

    11,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg med grön nyans.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av päron, örter, mineral, gröna äpplen och citrus.

  • Råvaror

    33% macabeo, 33% xarel-lo och 33% parellada.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava. Producenten uppger att vinet är veganvänligt.

  • Producent

    Josep Masachs

  • Om producenten

    Familjeföretaget Josep Masachs drivs idag i fjärde generationen med Alex Ruiz Masachs som chefsvinmakare. Egendomen omfattar 22 hektar vinodlingar varav samtliga odlas ekologiskt.

  • Leverantör

    Intermondi AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras. Druvorna kommer från producentens vingårdar i Vilafranca de Penedès i Katalonien, 5 mil väster om Barcelona.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt traditionellt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. För en brut nature tillsätter man inget socker innan förslutning.

  • Lagring

    Vinet har legat 15 månader med jästfällningen i flaska före degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    145,33

  • Säljstart

    2017-09-04
  • Alkoholhalt

    11,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg med grön nyans.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av päron, örter, mineral, gröna äpplen och citrus.

  • Råvaror

    33% macabeo, 33% xarel-lo och 33% parellada.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava. Producenten uppger att vinet är veganvänligt.

  • Producent

    Josep Masachs

  • Om producenten

    Familjeföretaget Josep Masachs drivs idag i fjärde generationen med Alex Ruiz Masachs som chefsvinmakare. Egendomen omfattar 22 hektar vinodlingar varav samtliga odlas ekologiskt.

  • Leverantör

    Intermondi AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras. Druvorna kommer från producentens vingårdar i Vilafranca de Penedès i Katalonien, 5 mil väster om Barcelona.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt traditionellt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. För en brut nature tillsätter man inget socker innan förslutning.

  • Lagring

    Vinet har legat 15 månader med jästfällningen i flaska före degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    145,33