, Vitt Torrt
  • Duménil Brut MillésiméNr 7522

  • Premier Cru ,
  • Frankrike
    ,
  • 359:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyhet

Komplex, mycket frisk, utvecklad smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, citron, vit choklad, aprikos, nötter och mineral. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till eleganta rätter av fisk, skaldjur eller fågel.


Produktinformation


  • Säljstart

    2018-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Komplex, utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, citron, vit choklad, aprikos, nötter och mineral.

  • Råvaror

    60% , 20% och 20% pinot meunier.

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Många av Frankrikes viner har stått modell för flera klassiska vinstilar världen över. Champagne för mousserande, bordeaux för röda av cabernet sauvignon och merlot, bourgogne för chardonnay och pinot noir, Loire för sauvignon blanc och rhône för syrah och röda blandviner av grenache, mouvedre, syrah med flera.

  • Producent

    Duménil

  • Om producenten

    Champagne Duménil är ett familjeföretag som varit verksamt i Champagne sedan 1874. Idag drivs firman av makarna Frédérique och Huges Poret. Huges ansvarar för arbetet i vingårdarna och Frédérique har hand om vinifiering.

  • Leverantör

    Scandinavian Wine & Food KB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen. Till detta vin har man enbart använt vin från första pressningen.

  • Lagring

    Duménils årgångschampagne ligger alltid minst sex år på jästfällningen. Den aktuella årgången har legat åtta till tio år på sin fällning innan degorgering. Champagnen degorgeras cirka fyra till sex månader innan den går ut i handeln.

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från Montagne de Reims och byarna Chigny-Les-Roses, Rilly-La-Montagne samt Ludes, alla klassade som première cru.

  • Kr/l - jämförpris

    478,67

  • Säljstart

    2018-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Komplex, utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, citron, vit choklad, aprikos, nötter och mineral.

  • Råvaror

    60% , 20% och 20% pinot meunier.

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Många av Frankrikes viner har stått modell för flera klassiska vinstilar världen över. Champagne för mousserande, bordeaux för röda av cabernet sauvignon och merlot, bourgogne för chardonnay och pinot noir, Loire för sauvignon blanc och rhône för syrah och röda blandviner av grenache, mouvedre, syrah med flera.

  • Producent

    Duménil

  • Om producenten

    Champagne Duménil är ett familjeföretag som varit verksamt i Champagne sedan 1874. Idag drivs firman av makarna Frédérique och Huges Poret. Huges ansvarar för arbetet i vingårdarna och Frédérique har hand om vinifiering.

  • Leverantör

    Scandinavian Wine & Food KB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen. Till detta vin har man enbart använt vin från första pressningen.

  • Lagring

    Duménils årgångschampagne ligger alltid minst sex år på jästfällningen. Den aktuella årgången har legat åtta till tio år på sin fällning innan degorgering. Champagnen degorgeras cirka fyra till sex månader innan den går ut i handeln.

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från Montagne de Reims och byarna Chigny-Les-Roses, Rilly-La-Montagne samt Ludes, alla klassade som première cru.

  • Kr/l - jämförpris

    478,67