Information till besökare

Nu på söndag den 24 februari uppdaterar vi systembolaget.se. Under delar av dagen kan du därför inte göra några beställningar av dryck.

, Vitt Torrt
  • Duval-LeroyNr 7913

  • Brut Organic
  • Frankrike
    ,
  • 399:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Ekologiskt

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, persika, nougat, mineral och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2016-12-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, persika, nougat och apelsin.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Duval-Leroy

  • Om producenten

    Det familjeägda champagnehuset Duval-Leroy grundades 1859. Idag styrs sedan 1991 av Carol Duval-Leroy. Egendomen omfattar 200 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    Moestue Grape Selections AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    532

  • Säljstart

    2016-12-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, persika, nougat och apelsin.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Duval-Leroy

  • Om producenten

    Det familjeägda champagnehuset Duval-Leroy grundades 1859. Idag styrs sedan 1991 av Carol Duval-Leroy. Egendomen omfattar 200 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    Moestue Grape Selections AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    532