, Vitt Torrt
  • Duval-LeroyNr 7913

  • Brut Organic
  • Frankrike
    ,
  • 389:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Ekologiskt

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, persika, nougat, mineral och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


  • Säljstart

    2016-12-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, persika, nougat och apelsin.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Duval-Leroy

  • Om Producenten

    Det familjeägda champagnehuset Duval-Leroy grundades 1859. Idag styrs sedan 1991 av Carol Duval-Leroy. Egendomen omfattar 200 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    Moestue Grape Selections AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    518,67

Flagga Frankrike
Frankrike
Vinkartboken

Många av Frankrikes viner har stått modell för flera klassiska vinstilar världen över. Champagne för mousserande, bordeaux för röda av cabernet sauvignon och merlot, bourgogne för chardonnay och pinot noir, Loire för sauvignon blanc och rhône för sina syrah och röda blandviner.

Tre klimatzoner

Frankrike är lyckligt lottat med tre olika klimatzoner – maritimt, medelhavsklimat och kontinentalt – där en mängd olika druvsorter har alla förutsättningar att finna den jordmån och det vingårdsläge som passar dem bäst. Terroir kallar fransmännen detta samspel mellan druva, klimat och jordmån.

Läs mer om viner från Frankrike
Karta Frankrike