, Torrt vitt
  • FerrariNr 7721

  • Brut
  • Italien
    , Trentino-Alto Adige , Trento
  • 165:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Trentino-Alto Adige , Trento

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nötter, persika och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2011-10-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, mineral, nougat och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    Många av Frankrikes viner har stått modell för flera klassiska vinstilar världen över, exempelvis Champagne för mousserande. I Champagne används druvsorten chardonnay - precis som i detta vin.

  • Producent

    Ferrari

  • Om producenten

    Ferrari grundades 1902 av Giulio Ferrari som hade en ambition att producera mousserande vin av hög kvalitet i Italien. Under 1950-talet övertog Bruno Lunelli verksamheten. Idag drivs företaget av den tredje generationen i familjen Lunelli. Produktionen består endast av mousserande vin och Perlé har producerats sedan 1971.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Trento ligger i nordöstra Italien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Val d'Adige, Val di Cembra och Valle dei Langhi. Vingårdarna ligger åt sydost eller sydväst, på en höjd av 300-700 meter över havet.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    220

  • Säljstart

    2011-10-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, mineral, nougat och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    Många av Frankrikes viner har stått modell för flera klassiska vinstilar världen över, exempelvis Champagne för mousserande. I Champagne används druvsorten chardonnay - precis som i detta vin.

  • Producent

    Ferrari

  • Om producenten

    Ferrari grundades 1902 av Giulio Ferrari som hade en ambition att producera mousserande vin av hög kvalitet i Italien. Under 1950-talet övertog Bruno Lunelli verksamheten. Idag drivs företaget av den tredje generationen i familjen Lunelli. Produktionen består endast av mousserande vin och Perlé har producerats sedan 1971.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Trento ligger i nordöstra Italien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Val d'Adige, Val di Cembra och Valle dei Langhi. Vingårdarna ligger åt sydost eller sydväst, på en höjd av 300-700 meter över havet.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    220