Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Torrt vitt
  • Ferrari PerléNr 95555

  • Ferrari ,
  • Italien
    , Trentino-Alto Adige , Trento
  • 215:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Trentino-Alto Adige , Trento

Nyanserad, utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula plommon, rostat bröd, honung, nougat och grapefrukt.. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-05-19
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av gula plommon, rostat bröd, honung, persika och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Innehåller: SULFITER

  • Producent

    Ferrari

  • Om producenten

    Ferrari grundades 1902 av Giulio Ferrari som hade en ambition att producera mousserande vin av hög kvalitet i Italien. Under 1950-talet övertog Bruno Lunelli verksamheten. Idag drivs företaget av den tredje generationen av familjen Lunelli. Produktionen består endast av mousserande vin och Perlé har producerats sedan 1971.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Trento i regionen Trentino-Alto Adige i nordöstra Italien. DOC Trento gäller för mousserande vin framställt enligt traditionell metod.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Vinet har lagrats minst 50 månader tillsammans med sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    286,67

  • Säljstart

    2020-05-19
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av gula plommon, rostat bröd, honung, persika och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Innehåller: SULFITER

  • Producent

    Ferrari

  • Om producenten

    Ferrari grundades 1902 av Giulio Ferrari som hade en ambition att producera mousserande vin av hög kvalitet i Italien. Under 1950-talet övertog Bruno Lunelli verksamheten. Idag drivs företaget av den tredje generationen av familjen Lunelli. Produktionen består endast av mousserande vin och Perlé har producerats sedan 1971.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Trento i regionen Trentino-Alto Adige i nordöstra Italien. DOC Trento gäller för mousserande vin framställt enligt traditionell metod.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Vinet har lagrats minst 50 månader tillsammans med sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    286,67