Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • FreixenetNr 7738

  • Cordon Negro Brut
  • Spanien
    , Cava
  • 49:-
  • Flaska , 375 ml
Spanien
, Cava

Fruktig smak inslag av gröna äpplen, kex och citrusskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk.


Produktinformation

  • Säljstart

    1995-10-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft inslag av gråpäron, kex, citrus och gummi.

  • Råvaror

    40% parellada, 35% macabeo och 25% xarel-lo.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava.

  • Producent

    Freixenet

  • Om producenten

    Freixenet grundades i början av 1900-talet och dess bodega ligger strax utanför Barcelona i Katalonien. Familjeföretaget är idag en av världens största producenter av mousserande vin.

  • Leverantör

    Henkell Freixenet Sweden AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    130,67

  • Säljstart

    1995-10-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft inslag av gråpäron, kex, citrus och gummi.

  • Råvaror

    40% parellada, 35% macabeo och 25% xarel-lo.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava.

  • Producent

    Freixenet

  • Om producenten

    Freixenet grundades i början av 1900-talet och dess bodega ligger strax utanför Barcelona i Katalonien. Familjeföretaget är idag en av världens största producenter av mousserande vin.

  • Leverantör

    Henkell Freixenet Sweden AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    130,67