, Rosé
  • GossetNr 7405

  • Grand Rosé Brut
  • Frankrike
    ,
  • 499:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, röda vinbär, kex, nötter och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till smakrika fiskrätter, eller ljust kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2007-04-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, nötter, smultron, kex och blodgrapefrukt.

  • Råvaror

    56% och 44% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    En roséchampagne får vanligtvis sin färg genom att man tillsätter lite rött vin med socker och jäst efter degorgering. Champagne är ett av de få vinområden i världen där det är tillåtet att tillverka rosé genom att tillsätta rött vin.

  • Producent

    Gosset

  • Om producenten

    Gosset grundades 1584 av Pierre Gosset, och är det äldsta vinhuset i byn Aÿ. Gosset äger sammanlagt 12 hektar vingårdar vid byarna Aÿ, Bouzy, Mareuil och Rilly. Sedan 1994 ingår Gosset i familjegruppen Renaud-Cointreau och idag har man sitt huvudkontor samt sin vinanläggning i Epernay.

  • Leverantör

    Divine AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    665,33

  • Säljstart

    2007-04-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, nötter, smultron, kex och blodgrapefrukt.

  • Råvaror

    56% och 44% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    En roséchampagne får vanligtvis sin färg genom att man tillsätter lite rött vin med socker och jäst efter degorgering. Champagne är ett av de få vinområden i världen där det är tillåtet att tillverka rosé genom att tillsätta rött vin.

  • Producent

    Gosset

  • Om producenten

    Gosset grundades 1584 av Pierre Gosset, och är det äldsta vinhuset i byn Aÿ. Gosset äger sammanlagt 12 hektar vingårdar vid byarna Aÿ, Bouzy, Mareuil och Rilly. Sedan 1994 ingår Gosset i familjegruppen Renaud-Cointreau och idag har man sitt huvudkontor samt sin vinanläggning i Epernay.

  • Leverantör

    Divine AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    665,33