Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • GossetNr 90601

  • Grande Réserve
  • Frankrike
    ,
  • 399:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, utvecklad, mycket frisk smak med inslag av rostat bröd, röda äpplen, gula plommon, citron, ljus choklad och nougat. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-11-08
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av rostat bröd, apelsin, gula plommon och nougat.

  • Råvaror

    45% , 45% och 10% pinot meunier.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

  • Producent

    Gosset

  • Om producenten

    Gosset grundades 1584 av Pierre Gosset, och är det äldsta vinhuset i byn Aÿ. Gosset äger sammanlagt 12 hektar vingårdar vid byarna Aÿ, Bouzy, Mareuil och Rilly. Sedan 1994 ingår Gosset i familjegruppen Renaud-Cointreau och idag har man sitt huvudkontor samt sin vinanläggning i Epernay.

  • Leverantör

    Divine AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Gosset tillverkar sina viner utan malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Denna champagne har vilat fyra år på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    532

  • Säljstart

    2019-11-08
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av rostat bröd, apelsin, gula plommon och nougat.

  • Råvaror

    45% , 45% och 10% pinot meunier.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

  • Producent

    Gosset

  • Om producenten

    Gosset grundades 1584 av Pierre Gosset, och är det äldsta vinhuset i byn Aÿ. Gosset äger sammanlagt 12 hektar vingårdar vid byarna Aÿ, Bouzy, Mareuil och Rilly. Sedan 1994 ingår Gosset i familjegruppen Renaud-Cointreau och idag har man sitt huvudkontor samt sin vinanläggning i Epernay.

  • Leverantör

    Divine AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Gosset tillverkar sina viner utan malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Denna champagne har vilat fyra år på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    532