Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Torrt vitt
  • Graham BeckNr 93075

  • Brut Zero ,
  • Sydafrika
    , Western Cape
  • 189:-
  • Flaska , 750 ml
Sydafrika
, Western Cape

Nyanserad, utvecklad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, torkade aprikoser, fransk nougat och grapefruktskal. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, guldgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, torkade aprikoser, fransk nougat och grapefrukt.

  • Råvaror

    och .

  • Övrigt

    I Sydafrika kallas den traditionella metoden för 'Méthode Cap Classique'.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Graham Beck

  • Om producenten

    Graham Beck är ett familjeföretag som grundades 1983. Idag är det Graham och Rhonas son Anthony som styr företaget. Man har vingårdar i flera av Sydafrikas regioner samt två vinerier, ett i Franschhoek och ett i Robertson.

  • Leverantör

    Enjoy Wine & Spirits AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Western Cape är ett samlingsnamn för flera vinområden runt Kapstaden.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Som namnet på detta vin antyder så har ingen dosage tillsatts.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    252

  • Säljstart

    2020-06-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, guldgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, torkade aprikoser, fransk nougat och grapefrukt.

  • Råvaror

    och .

  • Övrigt

    I Sydafrika kallas den traditionella metoden för 'Méthode Cap Classique'.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Graham Beck

  • Om producenten

    Graham Beck är ett familjeföretag som grundades 1983. Idag är det Graham och Rhonas son Anthony som styr företaget. Man har vingårdar i flera av Sydafrikas regioner samt två vinerier, ett i Franschhoek och ett i Robertson.

  • Leverantör

    Enjoy Wine & Spirits AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Western Cape är ett samlingsnamn för flera vinområden runt Kapstaden.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Som namnet på detta vin antyder så har ingen dosage tillsatts.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    252