, Vitt Torrt
  • GramonaNr 97065

  • Imperial Brut Gran Reserva ,
  • Spanien
    , Cava
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Nyanserad, något utvecklad, fruktig smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, vit choklad, acaciahonung och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, vit choklad, apelsinblommor och grapefrukt.

  • Råvaror

    50% xarel-ho, 40% macabeo och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Cava Gramona sa

  • Om producenten

    Berättelsen om Gramona har sin början under 1850-talet, när Josep Batlle arbetade som vinmakare i La Plana. Under denna tid när många av Frankrikes vingårdar förstördes av vinlusen började Joseps son Pau sälja vin till de franska producenterna av mousserande vin. Pau lärde sig att framställa eget mousserande vin av den inhemska druvsorten xarel-lo. Detta ledde till att han byggde en egen vinkällare 1881. Paus dotter Pilar gifte sig med Bartolomé Gramona och de började producera mousserande vin under namnet Gramona i början av 1900-talet. Firman övertogs av sönerna Bartomeu och Josep Lluis, som arbetade för att ta fram cava som skulle kunna lagras länge. Idag drivs företaget av deras söner Jaume och Xavier. Man använder inga kemiska bekämpningsmedel i vingården utan strävar efter att odla enligt biodynamiska principer.

  • Leverantör

    Terrific Wines AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvor från olika vingårdslägen vinifierades separat. Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen. Dosagen i detta vin var 8 gram socker per liter. Cava Gramona's dosagevin kommer från ett solerasystem som innehåller en 'moderjäst' som är cirka ett århundrade gammal.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, vit choklad, apelsinblommor och grapefrukt.

  • Råvaror

    50% xarel-ho, 40% macabeo och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Cava Gramona sa

  • Om producenten

    Berättelsen om Gramona har sin början under 1850-talet, när Josep Batlle arbetade som vinmakare i La Plana. Under denna tid när många av Frankrikes vingårdar förstördes av vinlusen började Joseps son Pau sälja vin till de franska producenterna av mousserande vin. Pau lärde sig att framställa eget mousserande vin av den inhemska druvsorten xarel-lo. Detta ledde till att han byggde en egen vinkällare 1881. Paus dotter Pilar gifte sig med Bartolomé Gramona och de började producera mousserande vin under namnet Gramona i början av 1900-talet. Firman övertogs av sönerna Bartomeu och Josep Lluis, som arbetade för att ta fram cava som skulle kunna lagras länge. Idag drivs företaget av deras söner Jaume och Xavier. Man använder inga kemiska bekämpningsmedel i vingården utan strävar efter att odla enligt biodynamiska principer.

  • Leverantör

    Terrific Wines AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvor från olika vingårdslägen vinifierades separat. Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen. Dosagen i detta vin var 8 gram socker per liter. Cava Gramona's dosagevin kommer från ett solerasystem som innehåller en 'moderjäst' som är cirka ett århundrade gammal.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    265,33