Kika in i vår nya onlinebutik! Gå till beta.systembolaget.se

  • Gramona ImperialNr 92682

  • Spanien
  • 219:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien

Ekologiskt

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, rostat bröd, mineral, fransk nougat och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-01-24
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, rostat bröd, mineral, fransk nougat och citrus.

  • Råvaror

    Xarel-lo, macabeu, och parellada.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Xarel-lo, macabeu och parellada är de tre klassiska druvsorterna i mousserande viner från Spanien.

  • Producent

    Cava Gramona sa

  • Om producenten

    Cava Gramona är familjeägt i femte generation. Cava Gramona omges av vingården La Plana som består av fyra hektar xarel-lo och en hektar macabeo. Vingården begränsas i öster av floden Noia och svalkas från norr av vindar från bergen. I väster ligger en tallskog, som skuggar vingården under de varma eftermiddagstimmarna. Man använder inga kemiska bekämpningsmedel i vingården utan strävar efter att odla enligt biodynamiska principer. Druvorna till deras viner kommer från egna vingårdar och från samarbete med kontrakterade odlare.

  • Leverantör

    Terrific Wines AB

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin är 6 gram per liter.

  • Lagring

    Vinet har lagrats fyra år på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    292

  • Säljstart

    2020-01-24
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, rostat bröd, mineral, fransk nougat och citrus.

  • Råvaror

    Xarel-lo, macabeu, och parellada.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Xarel-lo, macabeu och parellada är de tre klassiska druvsorterna i mousserande viner från Spanien.

  • Producent

    Cava Gramona sa

  • Om producenten

    Cava Gramona är familjeägt i femte generation. Cava Gramona omges av vingården La Plana som består av fyra hektar xarel-lo och en hektar macabeo. Vingården begränsas i öster av floden Noia och svalkas från norr av vindar från bergen. I väster ligger en tallskog, som skuggar vingården under de varma eftermiddagstimmarna. Man använder inga kemiska bekämpningsmedel i vingården utan strävar efter att odla enligt biodynamiska principer. Druvorna till deras viner kommer från egna vingårdar och från samarbete med kontrakterade odlare.

  • Leverantör

    Terrific Wines AB

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin är 6 gram per liter.

  • Lagring

    Vinet har lagrats fyra år på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    292