Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Henri Goutorbe Cuvée MillésimeNr 92215

  • Brut Grand Cru ,
  • Frankrike
    ,
  • 389:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, utvecklad smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, valnötter, gula plommon och citrus. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och fågel.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-02-15
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, fransk nougat, gula plommon och citrus.

  • Råvaror

    75% och 25% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Henri Goutorbe

  • Om producenten

    Henri Goutorbe ägs och drivs sedan 1970-talet av René Goutorbe och hans hustru Nicole tillsammans med barnen Elisabeth, Bertrand och Etienne. Egendomen omfattar 22 hektar vingårdar. Efter första världskriget arbetade Renés farfar Emile Goutorbe som vingårdschef hos Perrier-Jouët. Samtidigt startade han en plantskola för vinstockar. Inkomsterna från plantskolan innebar att familjen kunde köpa några små vingårdar i Champagne. Rénes far, Henri Goutorbe, tog sedan över plantskolan men tillverkade champagne som en sidoverksamhet. När René sedan tog över verksamheten köpte han fler vingårdar och moderniserade vineriet. Familjen driver fortfarande plantskolan.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Aÿ.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är nio gram per liter.

  • Lagring

    En årgångsbetecknad champagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning. Denna champagne har lagrats åtta år på jästfällningen innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    518,67

  • Säljstart

    2019-02-15
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, fransk nougat, gula plommon och citrus.

  • Råvaror

    75% och 25% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Henri Goutorbe

  • Om producenten

    Henri Goutorbe ägs och drivs sedan 1970-talet av René Goutorbe och hans hustru Nicole tillsammans med barnen Elisabeth, Bertrand och Etienne. Egendomen omfattar 22 hektar vingårdar. Efter första världskriget arbetade Renés farfar Emile Goutorbe som vingårdschef hos Perrier-Jouët. Samtidigt startade han en plantskola för vinstockar. Inkomsterna från plantskolan innebar att familjen kunde köpa några små vingårdar i Champagne. Rénes far, Henri Goutorbe, tog sedan över plantskolan men tillverkade champagne som en sidoverksamhet. När René sedan tog över verksamheten köpte han fler vingårdar och moderniserade vineriet. Familjen driver fortfarande plantskolan.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Aÿ.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är nio gram per liter.

  • Lagring

    En årgångsbetecknad champagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning. Denna champagne har lagrats åtta år på jästfällningen innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    518,67