, Torrt vitt
  • HenriotNr 93089

  • Brut Millésime ,
  • Frankrike
    ,
  • 649:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Utvecklad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, fransk nougat, mineral och pomerans. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-05-26
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Utvecklad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, fransk nougat, mineral och pomerans.

  • Råvaror

    50% och 50% .

  • Övrigt

    Aperitif är ett franskt ord som har samma betydelse som aptitretare. En aperitif serveras därför ofta som välkomstdrink.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Champagne Henriot

  • Om producenten

    Champagnehuset Henriot grundades av Apolline Henriot år 1808, man sålde då champagne i liten skala under namnet Veuve Henriot Ainé. Vinmakare är Laurent Fresner.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer mestadels från Montagne de Reims och Côte de Blancs och cirka 15 olika crus varav 6 Grand Crus: Mailly Champagne, Verzy och Verzenay i Montagne de Reims samt Mesnil-sur-Oger, Avize och Chouilly i Côte des Blancs. Den färdiga champagnen består mestadels av druvor från Mesnil-sur-Oger, Avize, Chouilly, Mareuil-sur Aÿ, Avenay, Verzy och Verzenay.

  • Jordmån

    Kalkrik lerjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand 13 september 2009.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 6-7 gram per liter.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats minst åtta år på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    865,33

  • Säljstart

    2020-05-26
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Utvecklad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, fransk nougat, mineral och pomerans.

  • Råvaror

    50% och 50% .

  • Övrigt

    Aperitif är ett franskt ord som har samma betydelse som aptitretare. En aperitif serveras därför ofta som välkomstdrink.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Champagne Henriot

  • Om producenten

    Champagnehuset Henriot grundades av Apolline Henriot år 1808, man sålde då champagne i liten skala under namnet Veuve Henriot Ainé. Vinmakare är Laurent Fresner.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer mestadels från Montagne de Reims och Côte de Blancs och cirka 15 olika crus varav 6 Grand Crus: Mailly Champagne, Verzy och Verzenay i Montagne de Reims samt Mesnil-sur-Oger, Avize och Chouilly i Côte des Blancs. Den färdiga champagnen består mestadels av druvor från Mesnil-sur-Oger, Avize, Chouilly, Mareuil-sur Aÿ, Avenay, Verzy och Verzenay.

  • Jordmån

    Kalkrik lerjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand 13 september 2009.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 6-7 gram per liter.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats minst åtta år på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    865,33