, Vitt Torrt
  • HenriotNr 99065

  • Brut Millésimé ,
  • Frankrike
    ,
  • 599:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Komplex, mycket frisk, något utvecklad smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nougat, mineral och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Varan har utgått ur sortimentet

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Komplex, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nougat, mineral, apelsin och honung.

  • Råvaror

    50% och 50% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Champagne Henriot

  • Om producenten

    Champagnehuset Henriot grundades av Apolline Henriot år 1808, man sålde då champagne i liten skala under namnet Veuve Henriot Ainé. Vinmakare är Laurent Fresner.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Detta vin har lagrats med sin jästfällning i minst sex år. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin var 6 gram socker per liter.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    798,67

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Komplex, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nougat, mineral, apelsin och honung.

  • Råvaror

    50% och 50% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Champagne Henriot

  • Om producenten

    Champagnehuset Henriot grundades av Apolline Henriot år 1808, man sålde då champagne i liten skala under namnet Veuve Henriot Ainé. Vinmakare är Laurent Fresner.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Detta vin har lagrats med sin jästfällning i minst sex år. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin var 6 gram socker per liter.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    798,67