Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Hervieux-DumezNr 91114

  • Special Club Premier Cru ,
  • Frankrike
    ,
  • 496:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, aprikosmarmelad, nougat, honung och citrus. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller fågel.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-05-17
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, apelsinblommor, nougat, honung och päron.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Under varumärket Special Club finns idag 29 vinodlare som alla är medlemmar i Club Trésors de Champagne. Genom att gå samman har man möjlighet att marknadsföra årgångschampagne utan de resurser som de stora champagnehusen besitter. Odlarna godkänner gemensamt om en av medlemmarnas champagne är tillräckligt bra för att betecknas som Spécial Club. Champagnen buteljeras i speciellt framtagna flaskor.

  • Producent

    Champagne Hervieux-Dumez

  • Om producenten

    Familjeföretaget Hervieux-Dumez grundades av Henri Hervieux. Under första världskriget var Henri stationerad i byn Sacy, där företaget nu har sitt säte. Efter kriget gifte han sig med Juliette Dumez och idag är det parets barnbarnsbarn, Clément Herviuex, som driver Champagne Hervieux-Dumez. Totalt förfogar man över 9,5 hektar vingårdar spridda över byarna Sacy, Chamery och Mery. Odlingarna består till 24 procent chardonnay, 60 procent pinot noir och 16 procent pinot meunier. Produktionen uppgår till 60 000 flaskor per år. Hervieux-Dumez har varit medlem i Club Tresors de Champagne, Special Club, sedan starten 1971.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från byn Sacy i nordvästra delen av Montagne de Reims. Sacy är klassifierad som premier cru.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    661,33

  • Säljstart

    2019-05-17
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, apelsinblommor, nougat, honung och päron.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Under varumärket Special Club finns idag 29 vinodlare som alla är medlemmar i Club Trésors de Champagne. Genom att gå samman har man möjlighet att marknadsföra årgångschampagne utan de resurser som de stora champagnehusen besitter. Odlarna godkänner gemensamt om en av medlemmarnas champagne är tillräckligt bra för att betecknas som Spécial Club. Champagnen buteljeras i speciellt framtagna flaskor.

  • Producent

    Champagne Hervieux-Dumez

  • Om producenten

    Familjeföretaget Hervieux-Dumez grundades av Henri Hervieux. Under första världskriget var Henri stationerad i byn Sacy, där företaget nu har sitt säte. Efter kriget gifte han sig med Juliette Dumez och idag är det parets barnbarnsbarn, Clément Herviuex, som driver Champagne Hervieux-Dumez. Totalt förfogar man över 9,5 hektar vingårdar spridda över byarna Sacy, Chamery och Mery. Odlingarna består till 24 procent chardonnay, 60 procent pinot noir och 16 procent pinot meunier. Produktionen uppgår till 60 000 flaskor per år. Hervieux-Dumez har varit medlem i Club Tresors de Champagne, Special Club, sedan starten 1971.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från byn Sacy i nordvästra delen av Montagne de Reims. Sacy är klassifierad som premier cru.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    661,33