Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Halvtorrt vitt
  • Julià & Navinès Cava OrganicNr 7613

  • Semi Seco
  • Spanien
    , Cava
  • 89:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Ekologiskt

Halvtorr, fruktig, ungdomlig smak med inslag av päron, honung, persika , gula äpplen och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck.


Produktinformation

  • Säljstart

    2016-06-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Blek, ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, ungdomlig doft med inslag av gröna äpplen, päron, honungsmelon och grapefrukt.

  • Råvaror

    Macabeu, xarel-lo och parellada.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    35 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava.

  • Producent

    1+1=3 U Mes U Fan Tres S.L.

  • Om producenten

    1+1=3 grundades 1985 i Font-Rubí, Alt Penedès i Barcelona. Företaget gör både vitt, rött, rosé samt cava. En stor del av produktionen är ekologiskt certifierad. Vinmakare är Josep Piñol.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Jordmån

    Lerig jord på en bädd av kalksten.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    118,67

  • Säljstart

    2016-06-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Blek, ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, ungdomlig doft med inslag av gröna äpplen, päron, honungsmelon och grapefrukt.

  • Råvaror

    Macabeu, xarel-lo och parellada.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    35 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava.

  • Producent

    1+1=3 U Mes U Fan Tres S.L.

  • Om producenten

    1+1=3 grundades 1985 i Font-Rubí, Alt Penedès i Barcelona. Företaget gör både vitt, rött, rosé samt cava. En stor del av produktionen är ekologiskt certifierad. Vinmakare är Josep Piñol.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Jordmån

    Lerig jord på en bädd av kalksten.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    118,67