, Torrt vitt
  • KreinbacherNr 97054

  • Brut Nature
  • Ungern
  • 179:-
  • Flaska , 750 ml
Ungern

Nyanserad, utvecklad smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, apelsin, aprikos, marsipan och citrus. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-02-15
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, apelsin, päron och nötter.

  • Råvaror

    71% , 29% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Furmint odlas i hela Ungern. Druvan är främst känd för att den används till sött vin från Tokaj, men torrt vin av furmint är också vanligt.

  • Producent

    Kreinbacher Birtok Kft

  • Om producenten

    Kreinbacher Birtok grundades 2002 av József Kreinbacher då han köpte sina första vingårdar i Somló. Idag omfattar egendomen 43 hektar. Vinmakare är György Várszegi.

  • Leverantör

    VinBistro Stockholm AB

  • Odlingsområde

    Nagy-Somlói är ett vindistrikt i nordvästra Ungern. Vinodlingarna ligger till största delen kring den sedan länge utslocknade vulkanen Somló-hegy. Druvorna kommer ifrån de kyligare, östra jordlotterna i Somló.

  • Jordmån

    Vulkanisk basalt.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt traditionellt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. För en brut nature tillsätter man inget socker innan förslutning.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 18-22 månader på sin jästfällning.

  • Kr/l - jämförpris

    238,67

  • Säljstart

    2019-02-15
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, apelsin, päron och nötter.

  • Råvaror

    71% , 29% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Furmint odlas i hela Ungern. Druvan är främst känd för att den används till sött vin från Tokaj, men torrt vin av furmint är också vanligt.

  • Producent

    Kreinbacher Birtok Kft

  • Om producenten

    Kreinbacher Birtok grundades 2002 av József Kreinbacher då han köpte sina första vingårdar i Somló. Idag omfattar egendomen 43 hektar. Vinmakare är György Várszegi.

  • Leverantör

    VinBistro Stockholm AB

  • Odlingsområde

    Nagy-Somlói är ett vindistrikt i nordvästra Ungern. Vinodlingarna ligger till största delen kring den sedan länge utslocknade vulkanen Somló-hegy. Druvorna kommer ifrån de kyligare, östra jordlotterna i Somló.

  • Jordmån

    Vulkanisk basalt.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt traditionellt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. För en brut nature tillsätter man inget socker innan förslutning.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 18-22 månader på sin jästfällning.

  • Kr/l - jämförpris

    238,67