Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Under delar av söndagen kommer det inte gå att lägga beställningar på systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Laforge TestaNr 92619

  • Millésime ,
  • Frankrike
    ,
  • 375:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, utvecklad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, ljust bröd, mineral, nougat och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-09-20
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av röda äpplen, ljust bröd, hasselnötter, vit choklad och pomerans.

  • Råvaror

    55% och 45% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Laforge-Testa

  • Om producenten

    Laforge har varit verksamt i över 100 år och drivs i fjärde generationen av Armelle Laforge och hennes make José Testa. Egendomen omfattar 5 hektar vingårdar som är planterade med 50 procent pinot meunier, 40 procent chardonnay och 10 procent pinot noir. Den totala årsproduktionen är cirka 25 000 flaskor.

  • Leverantör

    Greenery Wines KB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från byn Charly-sur-Marne. Den genomsnittliga åldern på vinstockarna är 35 år.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Kr/l - jämförpris

    500

  • Säljstart

    2019-09-20
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av röda äpplen, ljust bröd, hasselnötter, vit choklad och pomerans.

  • Råvaror

    55% och 45% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Laforge-Testa

  • Om producenten

    Laforge har varit verksamt i över 100 år och drivs i fjärde generationen av Armelle Laforge och hennes make José Testa. Egendomen omfattar 5 hektar vingårdar som är planterade med 50 procent pinot meunier, 40 procent chardonnay och 10 procent pinot noir. Den totala årsproduktionen är cirka 25 000 flaskor.

  • Leverantör

    Greenery Wines KB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från byn Charly-sur-Marne. Den genomsnittliga åldern på vinstockarna är 35 år.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Kr/l - jämförpris

    500