Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • LangloisNr 7404

  • Crémant de Loire Brut
  • Frankrike
    , , Crémant de Loire
  • 145:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Crémant de Loire

Torr, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, honung, mineral och grapefrukt. Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2010-10-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Ungdomlig doft med inslag av mineral, gröna äpplen, citrus och örter.

  • Råvaror

    60% , 20% och 20% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    12 g/l

  • Övrigt

    Crémant tillverkas i fler olika franska vindistrikt i Frankrike och några av de vanligaste är Loire, Alsace, Bourgogne, Jura, och Limoux. Gemensamt för crémant är att de ska vara tillverkade enligt traditionell metod, skördade för hand och att de lagrats minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Producent

    Langlois-Chateau

  • Om producenten

    Langlois-Chateau grundades 1885 av Edouard Langlois och Jeanne Chateau. Idag drivs företaget, som ägs av champagnehuset Bollinger, av Michel Villedey. Egendomen omfattar 65 hektar vinodlingar i Saumur, samt mindre odlingar i Sancerre och Muscadet. Förutom mousserande viner producerar man också både vita och röda stilla viner. Vinmakare är Francois Regis de Fougerox.

  • Leverantör

    Arvid Nordquist Vin och Sprithandel

  • Odlingsområde

    Crémant de Loire fick appellationsstatus 1975 och utgörs för närvarande av cirka 500 hektar vingårdsmark i distrikten Anjou, Saumur och Touraine.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    193,33

  • Säljstart

    2010-10-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Ungdomlig doft med inslag av mineral, gröna äpplen, citrus och örter.

  • Råvaror

    60% , 20% och 20% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    12 g/l

  • Övrigt

    Crémant tillverkas i fler olika franska vindistrikt i Frankrike och några av de vanligaste är Loire, Alsace, Bourgogne, Jura, och Limoux. Gemensamt för crémant är att de ska vara tillverkade enligt traditionell metod, skördade för hand och att de lagrats minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Producent

    Langlois-Chateau

  • Om producenten

    Langlois-Chateau grundades 1885 av Edouard Langlois och Jeanne Chateau. Idag drivs företaget, som ägs av champagnehuset Bollinger, av Michel Villedey. Egendomen omfattar 65 hektar vinodlingar i Saumur, samt mindre odlingar i Sancerre och Muscadet. Förutom mousserande viner producerar man också både vita och röda stilla viner. Vinmakare är Francois Regis de Fougerox.

  • Leverantör

    Arvid Nordquist Vin och Sprithandel

  • Odlingsområde

    Crémant de Loire fick appellationsstatus 1975 och utgörs för närvarande av cirka 500 hektar vingårdsmark i distrikten Anjou, Saumur och Touraine.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    193,33