, Rosé
  • Laurent-PerrierNr 97059

  • Cuvée Rosé
  • Frankrike
    ,
  • 549:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, bärig, mycket frisk smak med inslag av mogna jordgubbar, kex, persika, nougat och blodapelsinskal. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, kyckling eller sallader.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-06-08
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Rödrosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, bärig doft med inslag av mogna jordgubbar, kex, persika, nougat och apelsin.

  • Producent

    Laurent-Perrier

  • Om producenten

    Laurent-Perrier är familjeägt.

  • Leverantör

    Bibendum

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. Roséchampagne tillverkas antingen genom att de blå skalen får macerera (laka ur) med musten en kort tid innan den pressas, eller genom att en mindre mängd stilla rött vin tillsätts före den andra alkoholjäsningen på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Detta vin har lagrats i tio år på butelj. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Kr/l - jämförpris

    732

  • Säljstart

    2018-06-08
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Rödrosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, bärig doft med inslag av mogna jordgubbar, kex, persika, nougat och apelsin.

  • Producent

    Laurent-Perrier

  • Om producenten

    Laurent-Perrier är familjeägt.

  • Leverantör

    Bibendum

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. Roséchampagne tillverkas antingen genom att de blå skalen får macerera (laka ur) med musten en kort tid innan den pressas, eller genom att en mindre mängd stilla rött vin tillsätts före den andra alkoholjäsningen på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Detta vin har lagrats i tio år på butelj. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Kr/l - jämförpris

    732